Hannahs MöSven/HippSexa firades i Västerås Prideparad

Vi fick i år in en anmälan till paraden som stack ut lite extra – ett gäng som kallade sig “Hannahs MöSven/HippSexa”. Eftersom vi tyckte det var fantastiskt rolig att de ville fira denna speciella dag i Hannahs liv under Västerås Pride så hörde vi av oss till Helena som gjorde anmälan för att ställa lite frågor.

Hur kommer det sig att ni firade Hannahs MöSven/HippSexa i Västerås prideparad?

Hannah och Malin ska gifta sig i augusti. När vi hade bestämt datum för Hannahs MöSven/HippSexa och upptäckte att det var prideparad i Västerås, nära Stockholm där vi alla bor, samma dag, kändes det som menat för oss. Ett perfekt sammanträffande. Att planera resten av dagen utifrån det var väldigt enkelt och fantastiskt roligt.

Vem är Hannah?

Hannah är mycket; en aktiv person, lekfull och entusiastisk, men främst en ytterst varm person. Hon är uppväxt i Nya Zeeland, USA, Kanada och Schweiz. Hon kom till Sverige för några år sedan för att studera Hållbar Utveckling och Ekologisk Resiliens på Masternivå på Stockholms Resilience Center där hon numera arbetar. Hon är öppen och nyfiken på människor, samhället och världen i stort. Hon har skaffat sig många vänner här i Sverige och några av oss var med på firandet i lördags.

Fick ni någon uppmärksamhet från andra deltagare i paraden?

Vi hade med oss en ballong i form av en enhörning, som vi gav namnet Bella, och senare på kvällen fick Hannah både ett och två och tre bud. Det högsta på 500 kr. Men hon var inte till salu. Vi släppte henne lös morgonen därpå väl tillbaka i Stockholm.

Skulle ni rekommendera andra att arrangera möhippor och svensexor i samband med en pridefestival?

Vi skulle absolut rekommendera det, men det är nog bra att ha gått en eller två parader innan så man vet hur det kan gå till. Det är ju en lång promenad och det gäller att tycka om att gå.

Det bästa är att alla runtikring är i feststämning; dansar och klappar och bär leenden och är där för att fira allas vår rätt att uttrycka kärlek.

Hur såg programmet för möhippan ut i övrigt?

Direkt efter paraden åt vi picknick. Sedan badade vi och åkte vattenrutschkana i fyra timmar på Kokpunktens Actionbad. Senast Hannah fyllde år var vi på Bounce och hoppade studsmatta i flera timmar. Vi ville göra något liknande. Kokpunkten blev ett självklart val. Efter det blev det pizza. För att sedan avslutas med dans på efterfesten till ett OpenAir-event som hållits tidigare på kvällen.

Sista, men absolut viktigaste frågan, hade ni en härlig dag?

Helt klart en bra dag även om vi var rätt trötta vid kl 4-5 när vi gick och la oss.

Ett jättestort tack från oss i Västerås Pride till Hannas MöSven/HippSexa för att ni kom och bidrog till att vår festival blev ännu mer full av kärlek och glädje <3.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 3 =