Välkommen på årsmöte 18:e november

Kom och träffa årets styrelse och medlemmar i Västerås Pride under ett peppigt årsmöte där vi bland annat:

 • …summerar årets festival.
 • …redovisar föreningens ekonomi.
 • …utser styrelse för 2019.

Alla är välkomna på mötet, och som medlem har du även rösträtt. Är du sugen på att engagera dig i Västerås Pride genom styrelsearbete eller på annat sätt är detta ett perfekt tillfälle att visa ditt intresse.

Datum: Söndag 18:e november
Tid, plats och fullständig dagordning meddelas senare.

Önskar du att bli medlem? Anmäl dig här »

Vilka vann i Västerås Prides skyltfönstertävling?

Nu kan vi äntligen presentera de lyckliga vinnarna i vår skyltfönstertävling. Tack för alla bidrag, tack till sponsorer som bidragit med fina priser, och tack till butikerna som skapat så fantastiska regnbågsfönster under Västerås Pride.

Butiken som fick flest röster var Önska följt av Amaryllis. Vi har utsett totalt tolv vinnare bland de som röstade på den vinnande butiken.

1:a pris

Fyra personer har vunnit varsitt förstapris-paket bestående av en weekend för två på Comfort Hotel och ett Västerås City-presentkort. Värde: ca 2 000 kr/paket.

…och vinnarna är…

 • J Westerlund
 • G Lehto
 • A Bernhardsson
 • R Östman

2:a pris

Två personer har vunnit varsitt andrapris-paket bestående av SF-biobiljetter inkl popcorn och ett Västerås City-presentkort. Värde: ca 600 kr/paket.

…och vinnarna är…

 • E Bolin
 • I Jernstedt

3:e pris

Fyra personer har vunnit varsitt tredjepris-paket bestående av 2 teaterbiljetter och frukost för en på Hotel Plaza. Värde: ca 550 kr/paket

…och vinnarna är…

 • A Olby
 • E Jernstedt
 • E Unell
 • J Faleke

4:e pris

Två personer har vunnit varsitt fjärdepris-paket bestående av SF-biobiljetter inkl popcorn och frukost för en på Plaza Hotel. Värde: ca 450 kr/paket

…och vinnarna är…

 • S Jernstedt
 • M Vretlund

Stort grattis till era vinster!

Tack för sponsring av priserna: Comfort Hotel, SF Bio, Aros Congress Center (Plaza Hotel), Västmanlands Teater, Västerås Citysamverkan

Hannahs MöSven/HippSexa firades i Västerås Prideparad

Vi fick i år in en anmälan till paraden som stack ut lite extra – ett gäng som kallade sig “Hannahs MöSven/HippSexa”. Eftersom vi tyckte det var fantastiskt rolig att de ville fira denna speciella dag i Hannahs liv under Västerås Pride så hörde vi av oss till Helena som gjorde anmälan för att ställa lite frågor.

Hur kommer det sig att ni firade Hannahs MöSven/HippSexa i Västerås prideparad?

Hannah och Malin ska gifta sig i augusti. När vi hade bestämt datum för Hannahs MöSven/HippSexa och upptäckte att det var prideparad i Västerås, nära Stockholm där vi alla bor, samma dag, kändes det som menat för oss. Ett perfekt sammanträffande. Att planera resten av dagen utifrån det var väldigt enkelt och fantastiskt roligt.

Vem är Hannah?

Hannah är mycket; en aktiv person, lekfull och entusiastisk, men främst en ytterst varm person. Hon är uppväxt i Nya Zeeland, USA, Kanada och Schweiz. Hon kom till Sverige för några år sedan för att studera Hållbar Utveckling och Ekologisk Resiliens på Masternivå på Stockholms Resilience Center där hon numera arbetar. Hon är öppen och nyfiken på människor, samhället och världen i stort. Hon har skaffat sig många vänner här i Sverige och några av oss var med på firandet i lördags.

Fick ni någon uppmärksamhet från andra deltagare i paraden?

Vi hade med oss en ballong i form av en enhörning, som vi gav namnet Bella, och senare på kvällen fick Hannah både ett och två och tre bud. Det högsta på 500 kr. Men hon var inte till salu. Vi släppte henne lös morgonen därpå väl tillbaka i Stockholm.

Skulle ni rekommendera andra att arrangera möhippor och svensexor i samband med en pridefestival?

Vi skulle absolut rekommendera det, men det är nog bra att ha gått en eller två parader innan så man vet hur det kan gå till. Det är ju en lång promenad och det gäller att tycka om att gå.

Det bästa är att alla runtikring är i feststämning; dansar och klappar och bär leenden och är där för att fira allas vår rätt att uttrycka kärlek.

Hur såg programmet för möhippan ut i övrigt?

Direkt efter paraden åt vi picknick. Sedan badade vi och åkte vattenrutschkana i fyra timmar på Kokpunktens Actionbad. Senast Hannah fyllde år var vi på Bounce och hoppade studsmatta i flera timmar. Vi ville göra något liknande. Kokpunkten blev ett självklart val. Efter det blev det pizza. För att sedan avslutas med dans på efterfesten till ett OpenAir-event som hållits tidigare på kvällen.

Sista, men absolut viktigaste frågan, hade ni en härlig dag?

Helt klart en bra dag även om vi var rätt trötta vid kl 4-5 när vi gick och la oss.

Ett jättestort tack från oss i Västerås Pride till Hannas MöSven/HippSexa för att ni kom och bidrog till att vår festival blev ännu mer full av kärlek och glädje <3.

Hjälp oss att bli bättre

Styrelsen för Västerås Pride har lämnat årets festival fulladdade med energi och kärlek, och vi hoppas att du har haft samma fina upplevelse som vi av Västerås Pride 2018.

Men det finns alltid möjlighet att göra upplevelsen ännu bättre, och vi skulle vara tacksamma om du vill hjälpa oss att förbättra Västerås Pride genom att svara på en kort enkät om din upplevelse av årets festival.

Svara på enkäten
…det tar bara några minuter 🙂

Tack till alla som engagerat sig i Västerås Pride 2018

Foto: Kim Norman

Så mycket kärlek! Så fantastiskt mycket kärlek! Med den känslan i kroppen har vi lämnat årets sprudlande pridefestival bakom oss. Vi i styrelsen är så otroligt tacksamma för alla som varit med och bidragit till den största pridefestivalen i Västerås hittills.

Engagemanget har varit stort och kärleksfullt från alla håll under hela festivalen, och under prideparaden på lördagen manifesterades detta genom att rekordmånga* personer stolta gick genom staden och spred glädje och kärlek i kampen för allas lika värde och rättigheter.

Vi vill skicka oändligt med regnbågsfärgad kärlek till…

 • volontärer
 • paraddeltagare
 • medlemmar
 • artister
 • utställare
 • sponsorer
 • ambassadörer
 • besökare på Regnbågstorget
 • programpunktsarrangörer
 • tidigare styrelsen (tack för det ni byggt upp och speciellt tack till Anna Ehlin för allt stöd i år)

…och alla andra som på något sätt bidragit eller deltagit i Västerås Pride 2018. Utan er hade detta inte varit möjligt.

Stort tack från styrelsen!

Håll ögonen öppna i våra kanaler, vi har fler planer på gång under året (vi kan inte hålla oss ända till nästa pridefestival innan ni hör ifrån oss igen ;)).

Missa inte heller att återuppleva Västerås Pride 2018 genom att titta på alla fantastiska bilder som fotograferna Kim Norman och Daniel Eriksson tagit för att dokumentera festivalen!

* Vi räknade till drygt 1 600 deltagare som passerade startlinjen av paraden, under paradens gång anslöt fler och vakterna i scenområdet vid mål uppskattade antalet till närmare 2 000 personer. Oavsett vilken siffra det blev är årets prideparad den största i Västerås hittills, och vi hoppas att med ert stöd växa ännu mer under nästa år.

Missa inte årets stora pridefest!

Självklart avslutar vi även i år Västerås Pride med en stor färgsprakande fest med dans, bar och häng. DJ Lightsoul levererar energi och glädje som får dansgolvet att gunga hela natten.

Kom och partaja med oss och ta med dig in alla dina vänner så skapar vi den största och roligaste Pridefesten i Västerås!

Early bird: 100 kr (vid köp senast 25 juni)
Förköp: 120 kr
Biljetter i dörren: 150 kr

Datum/tid: 30 juni, kl 21-02
Plats: Aros Congress Center, Evenemangshallen (entré på hörnet), Kopparbergsvägen 5
Åldersgräns: 18 år

Köp entrébiljett till festen »